News

25. sjednica jelšanskog Općinskog vijeća

25. sjednica Općinskog vijeća Jelse na kojoj je jedna od prvih točaka očitovanje vijeća na Izmjene i dopune Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije, održat će se u ponedjeljak, 12. rujna.

More » | 08.09.2011

Završavaju starogrojske svečanosti - Utemeljiteljima u čast, predcima u spomen

Svečanosti "Utemeljiteljima u čast, predcima u spomen!" uz Dan grada Farosa 2395. godine od utemeljenja pod visokim pokroviteljstvom gospodina, Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske, započete izložbom "Prije 120 godina kad lučonoše osvijetliše grad", povodom 120. godišnjice proslave Radničkog blagdana 1891. u Dalmaciji i našem gradu, završavaju u petak, 09. rujna u Dominikanskoj crkvi u 9:00 sati sv. misom za don Antu Politea i sudionike prve proslave Radničkog blagdana i u 21:00 sati obljetničkim koncertom "Koncert za grad – prvijenac".

Faros Z.B.O.R.S.

More » | 08.09.2011

Prostorni plan SDŽ-a posvađao hvarske vijećnike

Još jedna sjednica hvarskog Gradskog vijeća prekinuta je nakon žustre rasprave oporbenih vijećnika i gradonačelnika koji se u utorak, 6. rujna, nisu uspjeli dogovoriti oko očitovanja na Izmjene i dopune Prostornog plana SDŽ. Ova 37. tematska sjednica GV-a nastavit će se u utorak, 13. rujna, dan prije isteka roka za očitovanje Županiji. Prijepori oko novih/starih zona u bruškim valama do tada bi trebali riješeni na posebnom sastanku gradonačelnika i vijećnika.

More » | 08.09.2011

After Beyonce`s birthday party celebration in Italy -Beyonce and Jay-Z visit Hvar

Nakon što je rođendan proslavila na talijanskoj strani Jadranskog mora, pop diva sa suprugom Jay-Z-jem, uputila se prema najsunčanijem otoku. Na odmoru joj se pridružila i sestra Solange.

U ležernom izdanju s golim trbuščićem popodne je provela uživajući u hvarskom beach baru Hula Hula u kojem su proveli gotovo 2 sata uživajući u moru suncu i koktelima. Beyonce naravno nije pila alkoholne, jer je već 4 mjeseca trudna.

More » | 07.09.2011

Sports and music announcements

Brojna glazbena i sportska događanja u rujnu! Saznajte više o tome iz priloženih plakata ...

More » | 06.09.2011

Opet prekid sjednice GV-a, posvađao ih Prostorni plan SDŽ-a

Zoran Domančić, predsjednik GV-a o prekidu 37. tematske sjednice GV-a i zašto se gradonačelnik i oporba nisu uspjeli dogovoriti oko očitovanja o Prostornom planu Splitsko-dalmatinske županije.

More » | 06.09.2011

Bebić: Jadrolinija laže da u godinu dana nisam tražio ni jedan sastanak

Kud plovi ovaj brod - Pjerino Bebić i Ranko Avelini o prometnoj povezanosti otoka, Jadroliniji, proceduri i političkim odllukama, hoće li izborna godina biti presudna da Hvar dobije bolje trajektne veze i tko će za to biti zaslužan, u razgovoru za Free For...

More » | 06.09.2011

Third soccer championchip Malo - Velo Grablje

Završen 3. susret „Malo - Velo Grablje“
Završen je tradicionalni 3. SPORTSKO-ZABAVNI PRIJATELJSKI SUSRET "MALO - VELO GRABLJE" održan u subotu, 03.09.2011.g. u Milni na igralištu Kopanja.
Iako natjecateljski dio ovog susreta nije primaran, recimo da je prvak u balotama ove godine Malo Grablje (2 -0), u susretu dječjih uzrasta također malograbjani su pokazali „klasu“ pobjedivši velograbljane 7-0, dok su u seniorskom dijelu „Mladi“-Velo Grablje pobijedili „Stare“-Malo Grablje 1-0. Posebni pehar za najboljeg sportskog sudca i navijača dobio je Benjamin Tudor. Feštu su odličnom svirkom „začinili“ mladi hvarski rock bend „Ajlend“.

More » | 05.09.2011

Documentary film about soccer club Levanda starts at documentary festival

LIJEK ZA DUŠU ‘Levanda miriše s vrha’
Čak i gledateljima koji su o Velome Grablju i njegovim mištanima znali malo ili ništa, dokumentarac “Levanda miriše s vrha”, projiciran na bilome lancunu pokraj crkve svetih Kuzme i Damjana, bio je lijek za dušu.

More » | 05.09.2011

O Prostornom planu uređenja u četvrtak

Određen je i datum prethodne rasprave Nacrta Prijedloga Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Staroga Grada.

More » | 02.09.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR