News

Hvarski taksisti protiv povećanja broja dozvola

Udruga hvarskih taksista reagirala je na Odluku o obavljanju taksi djelatnosti donešenu na prvom dijelu 38. sjednice GV-a. O Odluci i načinu donošenja na radiju Free For govorio je predsjednik Udruge Zdravko Blažević.

More » | 16.09.2011

St Kuzma and Damjan celebration - Pjover - Velo Grablje

Pjover announces saint Kuzma & Damjan celebration, 17-30.09.2011.
More info on attached posters.

More » | 16.09.2011

Josip Soldo (Faros) Cro-Cup swimming champion

Prošlogodišnji pobjednik Josip Soldo (Faros, Stari Grad) obranio je titulu najboljeg u apsolutnoj kategoriji Cro–Cupa 2011., dok je u konkurenciji plivačica prvo mjesto osvojila Anja Trišić (Poreč). Druga mjesta osvojili su Tomislav Soldo (Faros) i Dina Levačić (Split), a treća Duje Milan (Split) i Suzana Šikić (Posejdon, Zagreb).

More » | 14.09.2011

37th City Council finaly finished, Bebić won

Usprkos protivljenju većine u Gradskom vijeću, u očitovanje GV-a o Izmjenama i dopunama Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije ušao je i sporni prijedlog gradonačelnika Bebića o uvrštavanju punte uvale Sviračina u turističku zonu. O argumentaciji za i protiv, kao i o ostalim stavkama očitovanja, poslušajte u prilogu...

More » | 14.09.2011

Quo vadis, Hvar?

Znamo li gdje smo i gdje idemo, oko čega se ne slažu gradonačelnik i njegov zamjenik, je li bolja zona T1 ili T2 i zašto se oko već dogovorenoga trebalo dodatno dogovarati, poslušajte u nastavku izvješća 37. sjednice hvarskog Gradskog vijeća na radiju Free For.

More » | 12.09.2011

Hvar won Vecernji list 2011 Tourism Champion Award

Nakon 12 godina Hvar je opet postao šampion hrvatskog turizma u 35. Večernjakovoj turističkoj patroli za 2011. godinu, a glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić uručio je plaketu gradonačelniku Hvara Pjerinu Bebiću, na terasi hotela Adriana.

More » | 12.09.2011

Srednjoškolkama uručena priznanja za uspjehe na natjecanjima iz prve pomoći

Budući su priznanja za Mladež Crvenog križa Hvar došla nakon završetka školske godine uručili smo ih, 9. rujna, uoči Svjetskog dana Crvenog križa. Bila su to priznanja županijskog Crvenog križa za osvojeno prvo mjesto na natjecanju znanja o HCK i prvoj pomoći u Imotskom gdje se natjecalo 17 ekipa iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Uspjeh je bio velik i to je za svaku pohvalu.

More » | 12.09.2011

Hvar's youngest learned First aid

U dječjem vrtiću „Vanđela Božitković“ u Hvaru tradicionalno je obilježen Svjetski dan prve pomoći.

More » | 12.09.2011

PZ Hvar: upravitelj bez plaće izvozi u Kinu i tuži Grad Hvar

Premda je PZ “Hvar” osnivanjem J.T.D. “Eko Hvar” trebala ojačati svoju poziciju na tržištu, ona je zadnjih nekoliko godina, unatoč svojim vrijednim nekretninama koje su procijenjene na nekoliko milijuna eura, ostala bez prihoda i doslovno stagnirala.

More » | 09.09.2011

Za Stari Grad poslije utakmice Hajduk -Dinamo

Zadnji polazak trajekta za Stari Grad u subotu, 10. rujna, bit će u 23 sata umjesto u 20 i 30 sati, zbog odigravanja utakmice Hajduk – Dinamo. Suglasnost za jednokratnu izmjenu plovidbenog reda na državnoj trajektnoj liniji Split Stari-Grad, izdala je Agencija za obalni linijski pomorski promet je na zahtjev Jadrolinije, a uz prethodnu suglasnost Grada Hvara i Grada Staroga Grada. Ovim je omogućeno navijačima s otoka Hvara da nakon utakmice otplove kućama, obzirom da je sezonska noćna linija s polaskom u 1 i 30 prema plovidbenom redu ukinuta 5. rujna.

More » | 09.09.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR