News

Javna rasprava o PPU-a Grada Staroga Grada

Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Staroga Grada naći će se na javnoj raspravi (javnom uvidu) u trajanju od petnaest dana, u vremenu od 31. listopada do 14. studenog 2011. godine.

More » | 21.10.2011

Peškafondo tournament

Lignjolovci!
Ne časite časa, prijavite se na prvi hvarski turnir lignjolovaca.
Upute, pravila, termini, nagrade i ostale važne informacije pročitajte na plakatu.
Klik na sliku :-)

More » | 20.10.2011

Hrvatska malonogometna reprezentacija igra na Hvaru

Hvarska malonogometna reprezentacija u subotu, 22. listopada, ugostit će hrvatsku reprezentaciju malog baluna u prijateljskoj utakmici koja će se održati u dvorani u Jelsi s početkom u 18 i 30.

More » | 20.10.2011

Najave događanja

More » | 19.10.2011

Najave događanja

More » | 19.10.2011

Bili konfrati hodočaste u Bari

Bratovština svetog Nikole u sklopu proslave 150 godina osnutka odlazi na hodočašće na grob sv. Nikole u talijanski Bari. U sklopu hodočašća još će posjetiti i Assisi, rodno mjesto sv. Franje koji je u gradu osnovao franjevački red 1208. godine, sv. Klare, osnivačice reda Klarisa, te Gabrijela od tužne Gospe iz 19. stoljeća.

More » | 19.10.2011

Italian students observe Hvar's heritage

Ako ste ovih dana među gostima, kojih još ima u Hvaru, primijetili skupinu mladih koji s velikom pomnjom promatraju hvarsku Loggiu, koji se dive unutrašnjim zidovima Arsenala, koji na poseban način zagledaju Kazalište ili crkve i crkvice, znači da ste sreli studente iz Više Restauratorske škole ENGIM iz talijanske Vicenze. Njih dvadesetčetvero u našem su gradu od prošlog četvrtka, a stigli su na poziv Zajednice Talijana grada Hvara „Gian Francesco Biondi“.

More » | 19.10.2011

U Velom Grablju ne jenjavaju aktivnosti

Iz udruge Pjover i dalje stižu vijesti.
Obzirom da je još davne 1960. Velo Grablje dobilo struju, došlo je vrijeme da se dotrajali strujni kablovi zamijene novima. S kojim problemima su se susreli HEP-ovci, saznajte na stranicama Pjovera.

Tamo ćete naći i priču o tradiciji želonde, lova tić u Grobje, za vrijeme preleta ptica u toplije krajeve. Zašto se lovilo samo nedjeljom, tko je mogao biti tičar, gdje se najbolje lovilo, i kako je danas, sve to opisao je u svom tekstu Ivica Zaninović Malabonkin.

More » | 18.10.2011

Postavljen i blagoslovljen oltar u Velom Grablju

Riječ župnika don Pavla Gospodnetića o postavljanju oltara kod križa u Velom Grablju, objavljenog na stranicama Udruge za zaštitu i revitalizaciju Veloga Grablja "Pjover".

More » | 17.10.2011

Završeno prvo kolo FONL

Povjerenik Forske otočke nogometne lige, Gordan Dragičević za lokalni Free For Radio izvjestio je o rezultatima prvog kola.

More » | 17.10.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR