News

Stella Maris Hvar - amoungst 16. best choral singing groups

Mješoviti pjevački zbor glazbeno-scenskog udruženja „Stella Maris Hvar“ nastupio je na 44. susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji se održao u Novigradu 22. i 23. listopada 2011.

More » | 26.10.2011

Hvarski darovatelji krvi obilježili svoj dan posjetom Sinjskoj krajini

Kao i prethodnih godina dobra tradicija okupljanja darovatelja krvi se nastavila. Povod je Dan dobrovoljnih darovatelja krvi 25.10. Budući je broj darovatelja na otoku poprilično statičan, svaki potez da se poveća broj onih koji će pružiti svoju ruku humanosti je dobrodošao. Jedan od takvih je angažman oko putovanja u neki od gradova naše županije kako bi se žitelji najsunčanijeg otoka upoznali s novim mjestima, načinom života i kolegama darovateljima. Vrlo često se dogodi da većina sudionika izleta nije ranije posjetila mjesto izleta, te se samim tim upoznaju nove sredine lijepe naše zemlje, gdje se bez povoda u principu ne dolazi. Tako je njih pedesetak prošloga petka krenulo u avanturu.

More » | 25.10.2011

Prenosimo: Hvar ima najboljeg gradonačelnika

Dani hrvatskog turizma: Najboljeg gradonačelnika ima - Hvar
Gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić široj je javnosti postao poznat u jeku njegove borbe protiv mutne privatizacije hotelskog kompleksa Sunčani Hvar, ali je unatoč svemu Hvar postao vrhunski turistički brend. Ne čudi stoga da je na Danima hrvatskog turizma hvarski gradonačelnik sinoć proglašen - najboljim gradonačelnikom. "Kada netko poželi odmor iz bajke napravit ćemo sve da mu prva pomisao bude Hvar", komentirao je Pjerino Bebić

More » | 24.10.2011

NK Levandi nagrada Grada Hvara

NK „Levanda“ nagrađena nagradom Grada Hvara

Nogometni klub „Levanda“ iz Velog Grablja ove je godine nagrađen nagradom Grada Hvara, u obliku plakete, za cjelokupan doprinos u sportskom životu Grada. Inače ovo je jubilarna 40 godina kluba u kojem je po treći puta osvojeno prvensto Hvarske nogometne lige...
Nagradu je preuzeo predsjednik kluba Ivica Tomičić Tajnikov na Svečanoj sjednici 02. listopada u Gradskoj loggi.

Donosimo Vam službeni dopis Udruge „Pjover“ za kandidaturu, Odboru za dodjelu javnih priznanja:

More » | 24.10.2011

DVD HVAR drugi u županiji

Na 7. Izlučnom vatrogasnom natjecanju, Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, održanom u Splitu, dana 22 10.2011. godine, natjecateljska desetina DVD-a Hvar, osvojila je 2. Mjesto i plasirala se na državno natjecanje slijedeće godine u Zadru.

More » | 24.10.2011

PRENOSIMO: Gdinjani predstavili projekt prve hvarske solarne elektrane

Na 16. sajmu SASO u Splitu u srijedu 19. listopada održan je 7. energetski summit s brojnim zanimljivim gostima i izlagačima. Ovogodišnji sajam na kojem su do sada dominirali građevinari u određenoj je mjeri u znaku energetičara, odnosno izlagača iz sektora obnovljive energije.

More » | 22.10.2011

U prijedlogu Jadrolinije za 2012. nema novih linija

Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Split, Odsjek za promet i veze organizira u Splitu dana 26. listopada 2011. godine u 10:00 sati sastanak na temu: Usuglašavanje reda plovidbe (sezonskih i izvansezonskih) za 2012. godinu. Pozvani su: predstavnici jedinica lokalne samouprave Splitsko-dalmatinske županije, brodara, Lučke kapetanije, Lučkih uprava i Agencije za obalni linijski pomorski promet.

More » | 21.10.2011

Grad Stari Grad uputio poziv korisnicima stipendija

Pozivaju se učenici i studenti koji po bilo kojoj osnovi primaju stipendiju Grada Staroga Grada, da u što kraćem roku a najkasnije do 1. studenog 2011. godine Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Staroga Grada dostave dokaz (uvjerenje, potvrdu) o upisu u školsku godinu 2011/2012.

More » | 21.10.2011

Sv. Vid na Humu - kulturno dobro

Rješenjem Ministarstva kulture – Uprave za zaštitu kulturne baštine od 3. listopada 2011. godine ostaci crkve sv. Vida na Humu u Vrbanju na otoku Hvaru dobili su svojstvo kulturnog dobra.

More » | 21.10.2011

"Ho capio" u Vrboskoj

Nakon poduže stanke (zadnja predstava u Sinju, 2. 04. 2011.), veterani Amaterskog kazališta "Petar Hektorović" iz Staroga Grada gostuju u subotu 22. 10. 2011. u Vrboskoj.

More » | 21.10.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR