News

U Dječjem vrtiću u Hvaru započeo kraći program engleskog jezika

U Dječjem vrtiću „Vanđela Božitković“ Hvar započeo je s radom kraći program engleskog jezika, kojeg vodi prof. Zorka Bibić Žižetova.

More » | 04.11.2011

Završila jedna od mirnijih sezona hvarskog DVD-a

Hvarski vatrogasci u kratko su vrijeme ostvarili uspjehe na dva natjecanja (vatrogasnom i malonogometnom), pa su ti uspjesi, uz rekapitulaciju vatrogasne sezone i najavu zimskog štajuna, bili tema razgovora u programu radija Free For sa zapovjednikom DVD-a Hvar Rinom Budrovićem Benetom.

More » | 04.11.2011

Hvarskim ženama Crveni križ organizirao UZV pregled gustoće kostiju

U sklopu zdravstvenog programa Crvenoga križa već je treći put organiziran ultrazvučni pregled gustoće kostiju. Budući je kod svake bolesti vrlo bitna prevencija, Klub žena Vita Pharos zajedno s Crvenim križem nabavila je potrebni UZV aparat kako žene s otoka Hvara ne bi morale u Split dok se ne utvrdi potreba za specijalističkim pregledom – dezintometrijom.

More » | 03.11.2011

Najave događanja: Gradska knjižnica i čitaonica Hvar

Hvarska gradska knjižnica pripremila je dva događanja. Pogledajte priložene plakate, posjetite "Kreativni nered" i saznajte "Kako otkrivamo tajne svemira". Predavanje o svemiru će u subotu, 5. studenog u 18 i 30, u hvarskoj Loggi naš sugrađanin dr.sc. Nikola Godinović, profesor sa splitskog FESB-a i član CERN-ovog tima.

More » | 03.11.2011

Zlatni Filip Jurišić: na materinu spizu za ukrotiti jugo

Još jedan nacionalni sportski uspjeh Hvarana: Filip Jurišić juniorski je prvak Hrvatske u klasi Laser. Mladi Hvaranin koji jedri za JK Mornar iz Splita bio je najbolji u svojoj klasi na Otvorenom prvenstvu Hrvatske olimpijskih klasa koje se jedrilo prošloga tjedna u splitskom akvatoriju.

More » | 02.11.2011

Stanislav Štambuk: kiša je maslinama ipak pomogla

Branje maslina uhvatilo je maha i na otoku Hvaru. Kako su masline izdržale sušu, je li im obilna prošlotjedna kiša pomogla, kako su prošli oni koji su masline obrali ranije i hoće li se sve to odraziti na kvalitetu i cijenu ulja, saznajte u razgovoru s mr. agr. Stanislavom Štambukom, višim stručnim savjetnikom za hortikulturu u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori. Stručna pitanja u programu radija Free For postavljao mu je hvarski poljoprivrednik Ante Novak Hahon.

More » | 02.11.2011

Forska liga, rezultati i raspored kola

Suspendiraju se slijedeći igrači do konačne odluke disciplinskog sudca:
N.K. JUŽNJAK igrač DARKO MATIJEVIĆ reg. br. 325
N.K.JUŽNJAK igrač IVAN TOPIĆ reg. br. 4232
N.K.JUŽNJAK predstavnik kluba BERTI VRANKOVIĆ

Trenutno stanje na tablici nalazi se u priloženom dokumentu

More » | 02.11.2011

Klapa Galešnik na privremenom radu u Sloveniji

Nakon prošlogodišnjeg koncerta u prepunoj dvorani kulturnog centra Kamnik - Ljubljana, klapa Galešnik je ponovno pozvana na susret klapa pod nazivom Srećanje o klap.

More » | 31.10.2011

Filip Jurišić, hvarski zlatni junior u Laseru

Iako pod zastavom JK Mornar iz Splita, hvarski sin i brat osvaja zlato!

More » | 31.10.2011

DVD Hvar prvi na vatrogasnom turniru u malom nogometu

U Solinu je održan vatrogasni turnir u malom nogometu, 13. memorijal Milorad Drašković - Bilkan

More » | 31.10.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR