News

Kraljica mora u hvarskom portu

Nakon jučerašnjeg boravka u starogradsku luku, školski brod „Kraljica mora“ danas u sklopu standardne obuke uplovljava u hvarski porat.

More » | 30.11.2011

Slab odaziv na pozive za legalizaciju

Prošlo je gotovo četiri mjeseca od stupanja na snagu Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama. Iako taj Zakon predviđa široke mogućnosti ozakonjenja (legalizacije) nezakonito izgrađenih zgrada, odaziv na do sada objavljena četiri javna poziva za legalizaciju, koje je, sukladno zakonskoj obvezi, Grad Stari Grad objavio na oglasnim pločama i na svojoj internetskoj stranici, više je nego skroman.

More » | 30.11.2011

Kirnja voli živu lignju

Danas je između Zavale na Hvaru i Šćedra lokalni ribar Nikša Caratan iz dubine od 40 metara izvukao 8,71 kg tešku kirnju.

More » | 29.11.2011

Prosvjed u Zastražišću: do kad će čekati na rekonstrukciju

U srijedu, 30. studenog, točno u podne ispred Zadružnog doma u Zastražišću održat će se prosvjed na kojem će mještani naselja od Jelse do Sućurja javno iskazati nezadovoljstvo stanjem državne prometnice D-116.

More » | 29.11.2011

Sućuraj opet povezan s kopnom, umjesto Laslova plovi Ston

Jutros od 8 i 30 polaskom iz Sućurja ponovno je uspostavljena linija Drvenik-Sućuraj koja je od jučer ujutro bila u prekidu zbog kvara na trajektu Laslovo.

More » | 29.11.2011

Komunalno stavlja novi saliž na Fabriku

Djelatnici Komunalnog Hvar, po narudžbi gradske Službe za komunalne djelatnosti, prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, ovih dana izvode radove pored zgrade gradske uprave.

More » | 29.11.2011

7 tisuća kuna za najbolje biljariste Hvara!

U tijeku su prijave za drugi hvarski biljarski turnir. Nagradni fond iznosi 7 tisuća kuna.
Prijaviti se možete do 13.12.2011. na šanku ŠRC-a Gariful. Minimalna prijava je dvadeset igrača, a cijena prijave iznosi 120 kuna.
Sretno!

More » | 28.11.2011

Odigrano 1. kolo Novogodišnjeg turnira

Aleksa Filičević na lokalnom FFR-u o NK Hvaru i prvom kolu 31. Malonogometnog novogodišnjeg turnira.
"U drugom kolu će biti napeto, susret dvije ekipe favorita. Najbolji strijelac turnira, za sada je A. Krbuljić...".

More » | 28.11.2011

NK Hvar i dalje prvi

NK Hvar i dalje drži prvo mjesto na ljestvici u natjecanju Županijske lige. Pobjedom protiv Adriatica zadržan je bod prednosti ispred Trogira 1912, a do subote drugoplasiranom Adriaticu NK Hvar sad bježi za velika četiri boda. U Otočkoj ligi upisan je i treći poraz zaredom, ovoga puta na domaćem terenu protiv HNK Jadran iz Starog Grada. Početnici su u Splitu pobijedili Talent s visokih 6:0.

More » | 28.11.2011

Tjedan u biltenu hvarske policije

Tko, kome, čime i kako – sve piše u biltenu hvarske policije, a vi možete poslušati u Otoku na oku ponedjeljkom na FFR-u. Danas je izvještaj dao pomoćnik načelnika PP Hvar Slavko Bubalo.

More » | 28.11.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR