News

Što s meteorološkom postajom u Hvaru?

Koja je budućnost hvarske meteorološke postaje na Venerandi, što o tome misle u Državnom hidrometeorološkom zavodu, a što u gradskoj upravi, malo o povijesti, malo o prognozama... U emisiji radija Free For gostovali su umirovljeni meteorolog Zorko Miličić Banjuš, agrometeorolog Marko Vučetić, pročelnik hvarskog JUO Joško Domančić i pomoćnik ravnatelja Državnog meteorološkog zavoda dr. Krešo Pandžić.

More » | 15.12.2011

Masline su oberene, uje je na stol, i sad co?

Svi naši poljoprivrednici koji jako dobro znaju co sad, možda će saznati još cogod od mr. Stanislava Štambuka, višeg stručnog savjetnika Savjetodavne službe Hrvatske poljoprivredne komore. Što činiti, a što ne, kliknite na link i poslušajte. Da ne bude poslije, nismo znali...

More » | 15.12.2011

Dječji kutak u Brusju na Hvaru

U Brusju je posljednjih nekoliko dana vladala radna atmosfera.
Užurbano se radilo na uređenju novog dječjeg igrališta u parku kod bruške uljare. Na inicijativu Mjesnog odbora Brusja u novonastalom parku danas se nalaze dvije ljuljačke, jedna klackalica, dvije tzv. feder klackalice i jedna klupa sa stolićem.
Dragutin Dulčić, predsjednik Mjesnog odbora Brusja, uputio nas je na višu stručnu savjetnicu u Službi za prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Hvara, Itu Pavičić, koja je vizualno osmislila cijeli projekt.

More » | 15.12.2011

Hvar: Božić u mome gradu

U srijedu, 21.12.2011. s početkom u 19:30 zbor Osnovne škole Hvar održat će koncert pod nazivom "Božić u mome gradu".
Mjesto događanja: Gradska Loggia.

More » | 14.12.2011

Božićnica za umirovljenike grada Staroga Grada

O B A V I J E S T U M I R O V LJ E N I C I M A S A P O D R U Č J A
G R A D A S T A R O G A G R A D A

More » | 14.12.2011

HEP - Obavijest za petak, 16.12.2011.

14.12.2011
HEP – Operator distribucijskog sustava d.o.o., ELEKTRODALMACIJA Split, Pogon Stari Grad obavještava da zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima dana, 16. prosinca (petak) 2011. godine u vremenu od 06:00 do 07:00 sati bez električne energije bi će cijeli otok Hvar osim mjesta Sućurja.
Po obavljenim radovima stavljanje pod napon će se obaviti bez posebne najave.


HEP, Pogon Stari Grad

More » | 14.12.2011

Obavijest o privremenoj obustavi isporuke vode za 15. prosinca

14.12.2011
Obavještavaju se potrošači vode Grada Staroga Grada da će se dana 15. prosinaca 2011. godine (četvrtak) zbog hitnih radova na vodovodnoj mreži obustaviti isporuka vode i to za potrošače na području:


naselja BORIĆI - TRAJEKTNA LUKA - TRGOVAČKI CENTAR "Kerum".

Isporuka vode obustavit će se u vremenu od 09:00 - 12:00 sati.

Molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje!

HVARSKI VODOVOD d.o.o. Jelsa

More » | 14.12.2011

Rezime obilježavanja "Mjeseca borbe protiv ovisnosti 2011."

Crveni križ Hvar je obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti započeo u osnovnoj školi „Petar Hektorović“ u Starom Gradu. Organizirana je vrlo interesantna i kvalitetna radionica za roditelje, koju su vodile stručne suradnice Silvana Nikolić Perasović, sociologinja iz Crvenog križa Split i Željka Radošević, socijalna radnica, zaposlena u policijskoj postaji Split. Prezentacija je pripremljena vrlo personalizirano i svaki se roditelj mogao naći u izrečenom. Odabrani su roditelji šestih i sedmih razreda kao onih čija djeca imaju najveći rizik za devijantno ponašanje. Pristup problemu nije bio „ex chatedra“ kao što je uobičajeno, već su svi prisutni roditelji aktivno rješavali upitnike i vlastitim iskustvom i pitanjima doprinijeli kvaliteti obrade teme.

More » | 14.12.2011

Hvarski mali ljudi čine velike stvari

Na Svetu Lucu, 13. prosinca, počela je prodaja ukrasa i čestitki koje su izradila djeca i roditelji hvarskog vrtića "Vanđela Božitković".
Proteklih tjedan dana marljivo se stvaralo, a radi se i dalje. U popodnevnim satima odgojiteljice hvarskog vrtića okupljaju roditelje i izrađuju maštovite ukrase, aranžmane i čestitke.

More » | 13.12.2011

Plesna predstava PSM-a

Obavijest:
Javili su nam iz Grada da ova pripredba seli u Arsenal.
Datum i vrijeme ostaju isti.

More » | 13.12.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR