News

30. prosinca Župa sv. Stjepana I. Stari Grad priređuje Božićni koncert

Povodom Blagdana sv. Obitelji i blagoslova djece, Župa sv. Stjepana I. Stari Grad priređuje Božićni koncert, u petak, 30. prosinca 2011. godine u 17:30 sati. Sudjeluje: Župni zbor Sv. Reparate, Stari Grad, Faroski kantaduri i učenici 3. razreda Osnovne škole "Petar Hektorović" iz Staroga Grada.

More » | 27.12.2011

Humanitarna predstava za malu Petru - UKRADENI BOŽIĆ

Da je ljepše davati nego primati, potvrdila su naša djeca u ovim blagdanskim danima... Hvala Tomislavu, Noemi, Petri, Martini, Loreni, Mihaelu i Zari što nas podsjećaju na ono što mi odrasli znamo, a nikako da prihvatimo. Spomenuta djeca su proteklih dana osmislila i realizirala minijaturnu humanitarnu predstavu "Ukradeni Božić", koju su izveli na skromnom prostoru na Trgu Tvrdalj, a brojna publika ih je na kraju nagradila zasluženim aplauzom. Dok se mi stariji uglavnom svađamo i uzroke uvijek tražimo u drugima, djeca su nam pokazala da se vlastitim trudom može puno toga napraviti i njihovo zadovoljstvo nakon što su cijeli prihod dobrovoljnog doprinosa u iznosu od 1.500,00 kn uručili djevojčici Petri Franetović - čini i sve nas zadovoljnima.
Hvala djeci što nas čine sretnijima.

More » | 27.12.2011

Župni ured sv. Kuzme i Dajmana u Velom Grablju izdao je katolički kalendar za 2012. godinu.

Župni ured sv. Kuzme i Dajmana u Velom Grablju izdao je katolički kalendar za 2012. godinu. Riječ je o kalendaru koji sadrži većinu slika, freski, kipova iz prekrasne Crkve sv. Kuzme i Damjana, zaštitnika Velog Grablja, sagrađene davne 1886. godine.

More » | 27.12.2011

Boris Kragić u hvarskome Arsenalu

Renomirani fotograf Boris Kragić, večeras 26.prosinca, u hvarskome Arsenalu otvara izložbu fotografija pod nazivom "HVAR - METROPOLA MORA" .
Iako mu ovo nije prva izložba sa hvarskom tematikom , prva je na ovu temu.

More » | 26.12.2011

Hlap jede najbolje hvarske pašurate

Danas, na Badnjak, uz tradicionalni bakalar hvarskih ugostitelja, u organizaciji Udruženja obrtnika otoka Hvara i udruge Forske užunce, održano je prvo natjecanje za najbolje pašurate Hvara.

More » | 24.12.2011

Pikado u hvarskom RIN TIN TIN-u

Jučer , uoči Badnjaka, u hvarskom kafiću RIN TIN TIN, popularno zvanim RINTIĆ odigran je turnir u pikadu. Prijavljeno je 37 igrača.
Suvišno je uopće napominjati da je atmosfera bila dobra te da su se natjecatelji dobro zabavili i družili uz prigodni domjenak.
Medalje i novčane nagrade dobili su trojica prvoplasiranih. Prvu nagradu osvojio je Stjepan Tudor , nagrada iznosi 560 kuna, drugoplasirani osvaja Luka Vučetić 350 kuna a treće rangirani Alen Saris 200 kuna.

More » | 24.12.2011

20. godina od formiranja baterije Pelegrin

Pripadnici 7. obalne artiljerijske baterije (bitnice) "Pelegrin" Hvar obilježili su danas 20. obljetnicu njenog formiranja.

More » | 23.12.2011

Božićna poruka hvarskog biskupa u eteru FFR-a

Kao i svake godine, msgr. Slobodan Štambuk uputio je božićnu poruku građanima grada Hvara.
U svome obraćanju u eteru FFR-a spomenuo je sve generacije - od najmlađih do starih i bolesnih, kao i sva zanimanja i djelatnosti koja pokrivaju područje našeg grada: radnike, odgojitelje, poljoprivrednike, ribare, sve do predstavnika gradskih vlasti

More » | 23.12.2011

Lionsi i Hvar za maloga Tina

Tradicionalni božićni dobrotvorni koncert Lions Cluba Hvar održan je u četvrtak navečer u hvarskoj Loggi. Ovoga puta u suorganizaciji s Crvenim križem otoka Hvara Lionsi su okupili hvarske pjevače i plesače, male i velike umjetnike, u zajedničkoj akciji pomoći malome Tinu iz Jelse, bebi koja boluje od sarkoma.

More » | 23.12.2011

otok-hvar.com šalje dobre želje

Svim svojim čitateljima, korisnicima, FB fanovima i prijateljima, svim ljudima dobre volje i onima koji će se tek razveseliti, portal otok-hvar.com šalje lijepe pozdrave i iskrene čestitke.
Dragi naši, želimo Vam da u nadolazećoj godini doživite puno lijepih stvari. Neka Vam se ostvare sve želje i snovi uz obilje sreće i zdravlja.
Želimo Vam i miran, blagoslovljen Božić u toplini Vaših domova i okruženju obitelji i ljudi koje volite.

Na dobro Von doša Bodnji don i mlodo lito!

More » | 23.12.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR