News

Uspješan kraj kalendarske godine u ekipi iz projekta "Odgoj za humanost"

Četvrtaši iz Osnovne škole Hvar, koji su još od vrtića uključeni u projekt hvarskog Crvenog križa „Odgoj za humanost“ obilježili su završetak aktivnosti u ovoj kalendarskoj godini na vrlo interesantan način. Budući ih Crveni križ Hvar svake godine za Djeda Mraza nagradi nekim poklonom edukativnog karaktera, ove godine to se također dogodilo. Naime djevojčica iz iste škole koja je prošle godine pohađala četvrti razred, Katijana Bilandžić, zajedno s mentoricom Milenom Filičević, pripremila je slikovnicu znakovitog naslova „Od tuge do smijeha“. Tema slikovnice je poštivanje dječjih prava koja su obrađena slikovno i stihovno.

More » | 30.12.2011

Hvarski Crveni križ u božićnom posjetu najmlađima

Povodom božićnih blagdana predstavnici Crvenog križa Hvar obišli su vrtić "Vanđela Božitković". Posebno su se zadržali u grupama jasličke dobi, budući se zdravstveni projekt pranja ruku Crvenoga križa Hvar upravo provodi u jasličkoj grupi koju vodi odgajateljica Tonka Matković, a druženje je odisalo pretprazničkim raspoloženjem.

More » | 29.12.2011

Dobar vjetar u jedra drugog dana Novogodišnje regate

Evo i rezultata današnjeg jedrenja, objavljenih na stranicama JK "Zvir" u 15 i 20 sati, 29.12.

More » | 29.12.2011

35. hvarska međunarodna novogodišnja regata, bez vjetra

Iako je danas planiran početak regate, zbog izostanka vjetra službeno regatavanje počinje sutra 29. prosinca.
Bez obzira na situaciju i nepovoljne vremenske prilike (bonacu ka uje) , jedriličari nisu propustili priliku otisnuti se na pučinu. I bilio im je veselo.
Naš suradnik Jakša Kuzmičić (Foto For) također je zaplovio sa brojnim jedriličarima i fotografijom i videom ovjekovječio bila jidra koja su danas ukrašavala bistro i čisto modro more hvarskog akvatorjia.
Hvala Jakša!

More » | 28.12.2011

Iz drugog pokušaja usvojen proračun Grada Hvara za 2012.

Na 44. izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Hvara usvojen je proračun za 2012. godinu, težak 31 milijun kuna. Proračun je usvojen glasovima šest vijećnika Dice s Pjace te HDZ-ovaca Sergia Bracanovića i Nikice Petrića. Ostalo dvoje vijećnika HDZ-a bilo je suzdržano, a protiv je glasovalo četvero vijećnika SDP-a i HSS-ovac Zoran Domančić.
U odnosu na prijedlog proračuna kojeg je na prošloj sjednici povukao predlagač, gradonačelnik Pjerino Bebić, u novom proračunu novina je gradonačelnikov amandman da se s pozicije proslava „skine“ 200 tisuća kuna i prebaci ih se na projekt dogradnje školske zgrade, što su vijećnici jednoglasno prihvatili.

More » | 28.12.2011

Djeca i roditelji na prijemu kod gradonačelnice Plančić

Gradonačelnica Grada Staroga Grada gđa Đurđica Plančić, u znak zahvale za uspješno predstavljanje Grada Staroga Grada tijekom 2011. godine, pozvala je na prigodno primanje u utorak 27. prosinca (utorak) 2011. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati djecu i roditelje.

More » | 28.12.2011

JK Zvir i Novogodišnja regata u Hvaru okupili 700 gostiju

Kako smo ranije najavili 28. prosinca u Hvaru započinje 35. međunarodna novogodišnja regata za klase Laser i Optimist.

More » | 28.12.2011

Hvar na fotografijama Borisa Kragića

Izložba fotografija "Hvar metropola mora" Borisa Kragića otvorena je u utorak u prostoru hvarskog Arsenala.

More » | 27.12.2011

Sutra start 35. novogodišnje regate JK Zvir

Svečanost otvaranja 35. novogodišnje regate uz prigodan program obilježavanja 60. rođendana Jedriličarskog kluba Zvir upriličit će se u srijedu, 28. prosinca, u hvarskom Arsenalu s početkom u 19 sati.

More » | 27.12.2011

ŠRC GARIFUL HVAR: Pehari su spremni, jeste li vi?

2. siječnja će se u ŠRC-u Gariful odigrati četvrtfinale drugog biljarskog turnira.
Prije nego nabrojimo parove aktualnog turnira sjetimo se i onog odigranog prošle godine.

More » | 27.12.2011

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR