News

Srednja škola Hvar izvodi predstavu Otkucaji srca

10.10. s početkom u 20 sati Srednja škola Hvar ima scensko-glazbenu priredbu u Klaustru Franjevačkog samostana pod nazivom "Otkucaji srca". Pod vodstvom tajnice Margite Jurić izvest će se prikaz crtica o sudbinama različitih ljudi, a tematika je vezana uz Domovinski rat.
Ova priredba je vezana za tradicionalni Dan obilježavanja sjećanja na Tonija Petrića i zamišljena je kao iskazivanje zahvalnosti Toniju.
Više o tome u razgovoru s tajnicom Margitom Jurić.

More » | 10.10.2012

Dobro more za gajete i leute !

Hvar je od početka svoje povijesti na pomorskim putevima, sigurna luka svakom pomorcu, bez obzira plovi li prema sjeveru ili jugu Jadrana. Ta je činjenica bila temelj Tončiju Buzoliću-Lojkotu, Darku Šoši i Branku Kiriginu, entuzijastima iz udruge “Hvar-metropola mora”, koji već drugu godinu organiziraju Feštu forske pulene, gdje se okupljaju tradicionalni i autohtoni hrvatski drveni brodovi.

More » | 07.10.2012

Splitski akvarel delighted the Hvar audience in the crowded Arsenal!

‘’Splitski akvarel’’ by Ivo Tijardović was performed last night at the Hvar Arsenal.
This show by the Split National Theatre delighted the Hvar audience and all the guests who were lucky enough to get tickets.
Tickets were sold out in advance and all those who unfortunately remained empty handed and were unable to enter Arsenal could watch the show on the town square Pjaca thanks to a video projection screened on the northern wall of Arsenal.

More » | 06.10.2012

400 godina hvarskog kazališta, dokumentarni film - SNIMKA!

Prije nekoliko dana je na drugom programu HTV-a emitiran dokumentarni film o 400. godina hvarskog kazališta.
Jučer je emitirana i repriza.
Danas vam donosimo snimku emisije.

More » | 05.10.2012

Overview of events celebrating St. Stephen, first Pope and the martyr and 400 years of the Hvar theatre

An abundance of events:
Celebration of the day of St. Stephen, first Pope and the martyr, protector of Hvar
400 years of the Hvar theatre (1612. – 2012.)
90 years of the Vanđela Božitković kindergarten – Hvar

More » | 03.10.2012

Hvar: Promocija poštanske markice u čast 400 godina hvarskog kazališta

Povodom proslave 400 godina hvarskog kazališta, u hvarskom Arsenalu održat će se svečana promocija prigodne markice.

More » | 03.10.2012

Oprez, googlajte prije nego nekome pošaljete svoje podatke!

Svaki dan svjedočimo raznim, vrlo kreativnim, načinima prijevara.
Prevaranti su vrlo maštoviti ljudi među kojima ima i onih koji su spremni potrošiti (investirati) određeni novac kako bi konačni rezultat bio što unosniji.

More » | 03.10.2012

Jelsa: Biciklijada 2012 - Sigurno do škole

Pod sloganom "Sigurno do škole" i ove godine se održava tradicionalna humanitarna akcija hvarskih Rotarijanaca.

I ove godine planira se okupljanje biciklista ispred "Općine", odakle se preko Vrbanja i Vrboske vozi do Jelse.

More » | 03.10.2012

Hvar: 9. dani dječjih vrtića - Izvješće

Trodnevni znanstveno - stručni skup s međunarodnom suradnjom 9.dani otočnih dječjih vrtića „Od baštine za baštinu“ završio je u subotu u poslijepodnevnim satima.
Izložbom 150 fotografija različitih situacija i događanja, kronologijom iz života „zabavišta“, pa vrtića, postavljenih u dvorani Dječjeg vrtića, te predstavljanjem knjige posvećene 90. obljetnici hvarskog vrtića, započeli su 9.dani otočnih dječjih vrtića „Od baštine za baštinu“. Uz klapu „Galešnik“, pozdravne riječi mr.sc. Branimira Mendeša, pročelnika Odsjeka za predškolski odgoj Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića, više savjetnice u Agenciji za odgoj i obrazovanje mr.sc. Inge Seme Stojnović, te doajenke hrvatskog predškolstva prof. Anke Došen Dobud, započela je svečanost otvaranja otočnih dana i obilježavanja obljetnice. Nakon uvodnh riječi gostiju, ravnateljica Dječjeg vrtića Sanja Ćurin, prof. je prisutnim gostima, govorila o povijesnom razvoju predškolske ustanove u Hvaru. Na kraju je zahvalila sponzorima, a posebno obitelji Bronzović, koja je omogućila dolazak i boravak prof.Anke Došen Dobud u Hvaru, koja nas je iznimno počastila svojim dolaskom, iako je vremešnija od našeg vrtića. O knjizi je govorila dr.sc. Hicela Ivon, kao jedna od urednica. Ravnateljica je zatim poklonila knjige o 90. godišnjem jubileju umirovljenim djelatnicima Vrtića, te suradnicima, pojedincima i institucijama, te sponzorima naše proslave. U prekrasno ozelenjenom vrtu među krošnjama kostela, družili smo se dugo uz domjenak kojeg je sponzorirao „Sunčani Hvar“d.d.

More » | 03.10.2012

Timelapse Hvar in the making

It may seem like we need an outsider to perform any exotic task concerning the promotion of Hvar but to prove the opposite here is a short overview of the Timelapse Hvar project.

More » | 02.10.2012

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR