News

Koncert obnovljene gradske glazbe Hvar

Večeras u 20h će se u Arsenalu održati prvi koncert obnovljene Gradske glazbe. Hvarani će tako imati priliku zasvirati nakon dugih 15 godina!
Stari i novi članovi žele pokazati našim građanima što su pripremali i naučili tijekom protekle zime. Podsjetimo, krajem siječnja odlučeno je o obnovi Gradske glazbe, a sa probama su mužikonti počeli u ožujku.

More » | 15.06.2012

Oproštajni koncert Plesnog studija mladih

Završni koncert na Venerandi u petak, 15. lipnja, te sudjelovanje na Smotri dječjeg stvaralaštva ovog vikenda u Vrboskoj prema najavi voditeljice Nade Jeličić trebale bi biti posljednje aktivnosti Plesnog studija mladih Hvar.

More » | 14.06.2012

Prva smotra dječjeg stvaralaštva otoka Hvara

U Vrboskoj na Hvaru se 15, 16. i 17. lipnja održava prva smotra dječjeg stvaralaštva.
Priredbe će se održavati u Zadružnom domu Vrboska a očekuje vas:

More » | 13.06.2012

Stella Maris Hvar , na mladima svijet ostaje

Hvarsko pjevačko društvo Stella Maris je u petak (08.lipnja), u Klaustru Franjevačkog samostana oduševilo Hvarane i njihove goste. Da, dobra izvedba nije izostala i da, lijepo su pjevali. Međutim povod ovom članku nije njihova najbolja izvedba do sada, povod je činjenica da su mladi, skoro mladi i oni skroz zreli članovi hvarskog Stella Marisa pod svoje okrilje uzeli i veliki broj hvarske djece te ih približili glazbi. Onakvoj kakvu pamtimo iz vremena kada su pjevači pjevali a svirači svirali.

More » | 11.06.2012

Red Cross Hvar – Second cycle of the project called Humane Upbringing completed

Prije sedam godina započet je projekt Crvenog križa Hvar „Odgoj za humanost“ u dječjem vrtiću „Vanđela Božitković“ pod mentorstvom odgajateljice Tonke Matković i ravnateljice Crvenog križa Maje Budrović. Prva faza projekta trajala je tri godine tijekom kojih su se djeca educirala u mnogim segmentima. Naučena su toleranciji, senzibilizirali su se za nevolje drugih, socijalizirali za daljnji život, podučili kako prepoznati one u nevolji, ciljane skupine poput starijih i osoba s posebnim potrebama.

More » | 08.06.2012

Lantina organization Vrboska, events in the season of 2012

Here are two announcements from the Lantina organization (Vrboska-Hvar).

More » | 06.06.2012

Prix Marulić 2012.

Prix Marulić is a festival of classical and documentary radio drama. It takes place in Hvar during May. The organizer, drama program of the Croatian Radio brings about 50 participants in the program each year, who are at the same time our guests and it that way mark the beginning of that part of the year we call – the season. Maybe because the participants get lost in the crowd or maybe because they are not followed by cameras and newspaper headlines is the reason that this festival remained charming, unique and extremely valued. Seemingly hermetically sealed and isolated from the town itself using its facilities as props Prix Marulić has put Hvar on the world radio map.

More » | 06.06.2012

Završna predstava dječjeg vrtića V. Božitković Hvar

U petak 8. lipnja u 18,oo sati u zelenom i sjenovitom vrtu Dječjeg vrtića održat će se završna svečanost, povodom ispračaja predškolaca, koji su se upisali u osnovnu školu. Za završnu svečanost pod nazivom "Moj grod" sve vrtićke skupine sudjelovat će u programu, koji se sastoji od 8 točaka. U dvorištu vrtića bit će priređena i likovna izložba radova vrtićke djece, koje su vodile dvije odgojiteljice u popodnevnoj likovnoj i sportskoj igraonici.

More » | 06.06.2012

Obavijest: Natjecanje u podvodnom ribolovu

ŠRU "ŠARAG" – STARI GRAD organizira klubsko natjecanje u podvodnom ribolovu

More » | 06.06.2012

Hvar: jednosmjerna ispod Fortice u petak zatvorena za promet

Iz Službe komunalnog redarstva Grada Hvara obavještavaju građane (sudionike u prometu da će zbog asfaltiranja u petak, 8. lipnja za sav promet biti zatvoren dio Ulice Higijeničkog društva i to jednosmerna u predjelu Gojava, od raskrižja sv. Katarina do spoja DC-116. Ulica će biti zatvorena do završetka radova. Iz istog razloga pozivaju se vlasnici motornih vozila da u petak ne parkiraju, odnosno da uklone parkirana vozila na tom dijelu ceste.

More » | 06.06.2012

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR