Fiskalne Blagajne - Programi za ugostiteljstvo

Owner:

Offero Prima d.o.o.

Street and house number:

Vlade Stošića 5

Postal number and town:

21450 Hvar

Fax:

+385 (0)21-718-711

Phone number:
+385 (0)21-718-444
Bank account:
2330003-1100409749
MB:
2481863
OIB:
49667825288

Description:

Jeste li spremni za fiskalizaciju?!

U Republici Hrvatskoj uvode se fiskalne blagajne. Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom donesen je na 6. sjednici 23. studenoga 2012. (80 glasova “za”, 2 “protiv”, 32 “suzdržana”). Prema Zakonu svi korisnici moraju imati naplatne uređaje spojene sa serverom Porezne uprave putem interneta, te će prije izdavanja svakoga računa Poreznoj upravi dostaviti podatke o računu te od iste dobiti jedinstveni identifikator.

Rokovi implementacije:

  • 01.01.2013 – Sve male i srednje pravne osobe prema Zakonu o računovodstvu + svi oni kojima je jedna od djelatnosti ugostiteljstvo
  • 01.04.2013 – Mali trgovci i slobodna zanimanja (frizeri, javni bilježnici, odvjetnici, automehaničari, …..)
  • 01.07.2013. svi ostali obveznici fiskalizacije

Zakon možete pogledati ovdje. Prema zakonu svi korisnici morat će imati naplatne uređaje spojene sa serverom Porezne uprave putem interneta, te će prije izdavanja svakoga računa Poreznoj upravi dostaviti podatke o računu te od iste dobiti jedinstveni identifikator. Taj identifikator morat će biti ispisan na svakom računu kao potvrda da je račun uredno prijavljen, a vjerodostojnost istoga svaki će kupac moći provjeriti putem SMS-a ili putem WEB-a. Sukladno tome, čim dobijemo detaljne podatke o načinu komunikacije, svim našim korisnicima dostavit ćemo prilagođenu verziju, naravno bez ikakve naknade. Budućim korisnicima koji će se odlučiti za naša rješenja savjetujemo čim raniji prelazak i prilagodbu na novi sustav koji će nakon 01.01.2013. automatski postati fiskalna blagajna, a sve kako bi izbjegli velik broj novih instalacija u zadnji čas. Sukladno tome, odlučili smo odobriti znatne popuste na naše aplikacije koji će se smanjivati približavanjem roka za uvođenje fiskalnih blagajni. Za sve nejasnoće i Vaša pitanja slobodno nas kontaktirajte bez ikakve obveze.

Kako se radi o obavezi i kako je strogo propisan način na koji se moraju izdavati računi, vrlo je izgledno da će svi oni koji imaju registar blagajne ili pos kase koje rade u DOS sučelju morati prijeći na novije, modernije verzije kase. Također napominjemo kako smo za ovakve korisnike pripremili i posebne, povoljnije pakete opreme i programskih rješenja, sve s ciljem da vam omogućimo što jednostavniji i povoljniji prelaz na novi, obavezni, način rada.

Offero Prima d.o.o. već treću godinu uspješno surađuje s tvrtkom Tomislav 1994 d.o.o. koja je vodeći hrvatski proizvođač programskih rješenja za ugostiteljstvo. Razgranata mreža distributera (među kojima smo i mi) omogućava kvalitetnu uslugu te HELP DESK koji uspješno održava više stotina instalacija diljem Hrvatske i BiH, gdje su fiskalne blagajne implementirane prije nekoliko godina. Naravno i mi smo se prilagodili.


Distributerska mreža funkcionira po sljedećem principu:

• Svako prodajno mjesto (distributer) mora zadovoljiti visoke kriterije predviđene od strane proizvođača (Tomislav 1994 d.o.o.) te se mora držati propisanih cijena i uvjeta prodaje. Također, moramo spomenuti da se za distributera organiziraju i seminari na kojima se isti upoznaju s novim inačicama aplikacija Smart Rješenja te se radi i na razvoju protokola koji olakšavaju rad samim korisnicima i nama distributerima. Ovako osiguravamo standard i kvalitetu usluge na svim prodajnim mjestima.

• Osim „obične“ pos terminalne opreme (PC, touch monitori, printeri.... ) nudimo i ORDERMAN opremu koja je bez premca na tržištu: od touch terminala (Columbus 300 & Columbus 700) do ORDERMAN handheld uređaja za bežično naručivanje i naplatu (Max2 & Max2plus). Kao ORDERMAN GOLD PARTNER jamčimo brzu isporuku opreme te organiziranu servisnu mrežu.

• Oni korisnici koji su u sustavu održavanja imaju pravo na sve nadogradnje (nove verzije) postojeće aplikacije bez dodatne naknade. Vrijedi za sve korisnike, bez obzira gdje se nalazili i kod kojeg ste ovlaštenog distributera kupili Vašu verziju fiskalne blagajne Smart Rješenja!

Offero Prima d.o.o. iza sebe ima nekoliko desetaka instalacija. Sustava ima različitih, malih i velikih, restorana, kafića, noćnih klubova, slastičarni, sa sustavom narudžbi ili bez, s grafičkim prikazom sale ili bez, s ORDERMAN uređajima ili bez.... Izdvojili bismo ipak samo jednu.

Naime, ljetos smo instalirali Smart Rješenja na Korčuli, exkluzivnom restoranu Filippi. Izdvajamo upravo ovu instalaciju jer je ona posljedica usmene predaje i preporuka postojećih korisnika. Lijepo kada te preporuče u vlastitom gradu, na vlastitom otoku... kada ta preporuka otplovi preko mora do susjednog otoka, onda priča dobija sasvim drugu dimenziju. A priča ide ovako: U subotu navečer smo primili poziv od kuhara restorana Filippi iz Korčule, u nedjelju smo razgovarali s vlasnikom, a u ponedjeljak su već radili s našim programom. Spomenimo da smo cijelu instalaciju i obuku odradili udaljenim pristupom, nismo putovali do Korčule. Eto, toliko je jednostavna i pouzdana touch kasa za ugostiteljstvo. Aplikacija je SPREMNA za FISKALIZACIJU!

Kontaktirajte nas s punim povjerenjem, informirajte se na vrijeme i ostvarite posebne pogodnosti za pravovremenu instalaciju.

Vaš Offero team

Poll

VIRTUAL TOUR HVAR